Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Засідання творчої групи вчителів інформатики
11:30
Засідання творчої групи вчителів інформатики
З вересня цього навчального року учні 5 класів почали вивчати новий предмет «Інформатика» за новим Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти. Новий навчальний предмет покликаний сформувати в учнів основної школи уявлення про інформаційні процеси в природі, суспільстві, техніці, основні компоненти програмного забезпечення, уміння та навички користувача інформаційними засобами.
Питання, пов’язані з впровадження нового предмету, покликали вчителів інформатики розглянути питання формування і розвитку предметних компетентностей учнів 5 класів на уроках інформатики. 19 вересня 2013 року на базі СЗШ № 3 відбулося перше організаційне засідання творчої групи вчителів інформатики з проблеми «Формування і розвиток предметної ІКТ-компетентності учнів 5 класів на уроках інформатики». Розпочали засідання керівники творчої групи Конюшенко Тетяна Леонідівна (СЗШ № 3) та Козаченко Тетяна Анатоліївна (ЗШ № 37).
Під час засідання вчителями були розглянуті наступні питання:
- реалізація інформаційно-комунікаційного компоненту освітньої галузі «Технології» Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти;
- аналіз психолого-педагогічних засад викладання інформатики та їх вплив на розвиток творчості учнів та їх успішної соціалізації в суспільстві;
- що таке інформатичні компетентності, зокрема ІКТ-компетентність учнів;
- аналіз проведеного дослідження щодо ролі і значення комп’ютерів у житті дітей середнього шкільного віку.
В ході обговорення вчителями були намічені основні напрямки роботи творчої групи, відбулося об’єднання вчителів у мікрогрупи за напрямками діяльності: розробка дидактичних матеріалів до уроків, практичних завдань, тестів, проведення анкетування учнів з метою дослідження впливу раннього вивчення інформаційно-комунікаційних технологій на розвиток творчого потенціалу учнів та подальшої успішної соціалізації в суспільстві. 
Одним із важливих питань, які розглядалися під час засідання, було питання збереження фізичного здоров’я учнів під час проведення уроків інформатики. Тому важливим напрямком роботи однієї з мікрогруп буде розробка цікавих фізкульхвилинок та різноманітних вправ для очей. А вчитель інформатики ЗШ № 11 Чернявський Андрій Анатолійович продемонстрував цікаві вправи для зняття стомлюваності учнів на уроках та піднесення настрою вчителям інформатики, які на 3 хвилини самі стали учнями 5 класу і виконували вправи за вчителем.


Переглядів: 702 | Додав: Natalija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:47
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0