Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2011 » Лютий » 17 » Міський семінар учителів інформатики «Актуальні проблеми викладання курсів за вибором у старшій школі за програмою «IT-освіта»
22:51
Міський семінар учителів інформатики «Актуальні проблеми викладання курсів за вибором у старшій школі за програмою «IT-освіта»
Цього року учні 10 класів вперше мали змогу під час вивчення предмета «Інформатика» розширено вивчати деякі теми за рахунок введення курсів за вибором, програми яких затверджені Міністерством освіти та науки України. Серед таких курсів є такі: «Основи комп’ютерної графіки», «Основи веб-дизайну», «Основи створення комп’ютерних презентацій» та ін.
Метою семінару, який відбувся 17 лютого 2011 року на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім. І.П.Котляревського, було обмін досвідом між учителями інформатики, які в цьому році викладають курси за вибором у 10 класах, намітити шляхи якісного впровадження курсів за вибором на 2011-2012 н.р., проаналізувати різноманітні форми і методи стимулювання творчої активності учнів під час вивчення тем за програмами курсів, розглянути можливість виховання учнів на уроках інформатики через використання інформаційних технологій.

На семінарі учителі мали змогу активно приймати участь під час відкритого уроку в 9 класі, який проводила Суворова С.С., адже це був нестандартний урок, урок співпраці "учень-вчитель". Проведення подібних уроків є важливим фактором у становлені особистості учня та розвитку його інтелектуальних здібностей.









Ільченко О.О., учитель інформатики ліцею №1, ознайомила учителів з можливостями роботи інтерактивної дошки, навчила практично користуватися нею для проведення відкритих заходів.










Під час обговорення своїм досвідом ділилися як досвідчені вчителі, так і молоді спеціалісти, оскільки майже всі вчителі інформатики протягом жовтня – грудня 2010 року для підвищення свого фахового рівня взяли участь у системі тренінгів за програмою «Онлайнова освіта. Профільне навчання», організованих Міністерством освіти і науки України. Під час тренінгів були опановані абсолютно нові, як для учнів, так і для вчителів, ІТ технології - блоги, онлайнове відео, інтерактивні он-лайнові навчальні ресурси, системи обміну миттєвими повідомленнями тощо. На семінарі виступали: Кабась Т.В. (СЗШ №5), Сердюк В.В. (НВО №16), Пазечко Д.О. (ЗШ №25), Вихристюк С.В. (ЗШ №34), Мамон Є.В. (ЗШ №8), Кривко Н.В. (гімназія №33).
Переглядів: 1309 | Додав: Natalija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:54
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0