Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2013 » Листопад » 23 » Методичний тиждень «Вільне програмне забезпечення. Проблеми. Здобутки»
22:48
Методичний тиждень «Вільне програмне забезпечення. Проблеми. Здобутки»
Протягом тижня з 25 по 29 листопада 2013 р. вчителі інформатики міста мали можливість взяти участь у проведенні методичного тижня «Вільне програмне забезпечення. Проблеми. Здобутки». Метою проведяння заходу було показати, що використання вільно поширювального програмного забезпечення дозволяє виконувати програму з інформатики у повному обсязі. Свої уроки для колег продемонстували вчителі Кібкало Алла Іванівна (ЗШ №22) і Свід Ірина Іванівна (гімназія №33).
Кібкало А.І. провела урок в 11 класі з теми "Сортування і фільтрація даних". На всіх етапах уроку Алла Іванівна показала свою високу педагогічну майстерність, використовуючи різноманітні форми і методи роботи з учнями. Під час уроку учні демонстрували свої знання, заповнюючи асоціативну таблицю, виконуючи завдання в парах, малих групах та розв’язуючи кросворд. Практична частина уроку була побудована у вигляді неявної діілової гри. Після виконання практичних завдань з використанням програми OpenOffice Calc учні визначили у яких галузях народного господарства можливе використання електронних таблиць, довівши тим самим, що спектр використання електронних таблиць дуже великий.
Урок у 9 класі з теми "Стискання, архівація і розархівація даних. Архіватори та операції з архіваторами" провела Свід І.І. Під час актуалізації опорних знань були використані наступні форми роботи з учнями: бліц-опитування, робота в парах, в групах. Вдало був використаний метод роботи як створення асоціативного куща. Використання цього методу на початку уроку та у заключній частині дозволило вчителю добитися максимального навчального ефекту від уроку. Під час основної частини уроку учні складали асоціативну схему, працювали з підручником, усно відповідали на питання. Вчитель вміло використала знання учнів з інших предметів, щоб показати зв’язок поняття, що вивчається із життям. Під час практичної роботи з архіваторами RAR i TAR, з якими можна працювати в ОС Linux, учні проводили власне дослідження, під час якого зробили висновок які файли можна архівувати, а які не потрібно.
 
Під час обговорень уроків по їх закінченні вчителі також обговорили проблеми, які можуть виникати під час налаштування та використання ОС Linux.
На заходах були присутні вчителі ЗНЗ №№ 4, 8, 9, 11, 15, 16, 19, 34, 35, 37, 39, ВЗШ №1.
Переглядів: 629 | Додав: Natalija | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 11:07
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0