Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2015 » Січень » 21 » Засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики
08:58
Засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики

20 січня 2015 року на базі ММК відбулося засідання методичного об’єднання вчителів інформатики. Наталія Саркісова, методист ММК, прозвітувала про роботу міського об’єднання вчителів інформатики за І семестр 2014-2015 н.р. Вона наголосила на тому, що протягом семестру зроблено було чимало. Продовжують  працювати творчі групи.

1.«Формування і розвиток ІКТ –компетентності учнів 5 та 6 класів на уроках інформатики» (кер. Козаченко Т.А., ЗШ № 37 та Конюшенко Т.Л., СЗШ № 3).

2.«Адаптація навчальних програм з інформатики до викладання предмету за допомогою вільно поширювального програмного забезпечення. Розробка відео – матеріалів, інструкцій до практичних робіт, тестових завдань з інформатики» (кер. Лутфулліна Т.В., ЗШ № 10).

3.«Динамічна фокусна група з питань ведення документації вчителем інформатики» (кер. Кабась Т.В.).

Розпочала роботу ініціативно група вчителів інформатики з розробки дистанційного курсу «Система опрацювання даних, розміщених у таблицях. Табличний процесор MS Excel» в системі дистанційного навчання MOODLE ПУЕТ.

Учителі інформатики були поінформовані про результати ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з інформатики,інтернет-олімпіади з програмування, обласного Чемпіонату з інформаційних технологій, участі учнів ЗНЗ у Міжнародному конкурсі комп»ютерної вправності «Бобер 2014». 

В рамках атестації – 2015 Бардаченко Р.А., вчитель інформатики гімназії № 21, презентував власний педагогічний досвід, поділившись зі своїми колегами, як можна заохочувати учнів до вивчення предмета, розробляючи кросворди у різних програмних середовищах.

Сергієнко Н.В. (ЗШ № 8) продемонструвала, як у закладі використовується кабінет інформатики під час зимових канікул. Інтелектуальна гра «Зимова школа юних науковців» об’єднала учнів 5, 6 та 11-х класів, які не тільки збагатили своїх знання, а й  заохотили учнів до подальшого вивчення предмета.

З процедурою оформлення санітарного паспорту кабінету з колегами поділився вчитель інформатики ЗШ № 28 Якушев М.Г. 

Надзвичайно цікавим доповнення до засідання методичного об’єднання вчителів інформатики стала презентація сучасних технологій для освіти, яку представив співробітник фірми Epson у м. Харкові Максим Літвінов. Він познайомив з технологіями та продуктами фірми, які мають допомогти вчителю, роблять процес навчання більш насиченим, а саме: сучасними короткофокусними та ультракороткофокусними проекторами, друкованою технікою та спеціальними пристроями.

Вчителі високо оцінили можливості представленої техніки, познайомилися з різними акціями від компанії Epson для освітян та дізналися про умови отримання сертифікату від Онлайн Академії та висловили щиру вдячність Максиму Літвінову за професійну та якісну презентацію.

Скачати матеріали МО можна у відповідному розділі сайту.

Переглядів: 600 | Додав: Natalija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Четвер, 28.03.2024, 18:02
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0