Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2015 » Вересень » 20 » Засідання експериментального педагогічного майданчика
21:57
Засідання експериментального педагогічного майданчика

17 вересня 2015 р. на базі ЗШ №10 відбулося засідання підсумкове засідання експериментального педагогічного майданчика «Створення інформаційно-освітнього середовища з інформатики (системи управління навчанням) для учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, в яких виконання навчальної програми на уроках з інформатики забезпечується за допомогою вільно поширювального програмного забезпечення». 
Саркісова Наталія Яківна, методист ММК, ознайомила вчителів із метою створення експериментального педагогічного майданчика – це реалізація соціально-педагогічних ініціатив, спрямованих на оновлення змісту освіти, впровадження принципово-нових технологій у практику закладів освіти. В умовах відсутності підручників та орієнтації існуючих електронних версій на ОС Windows учні позбавлені можливості опановувати навчальний матеріал у повному обсязі. Тому мета експерименту полягає у створенні та впровадженні у навчальний процес ЗНЗ інформаційно-освітнього середовища з інформатики для учнів 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів, в яких виконання навчальної програми на уроках з інформатики забезпечується за допомогою вільно поширювального програмного забезпечення. Актуальність розв’язання проблеми застосування Інтернет-технологій пов’язане зі змінами вимог до якості підготовки висококваліфікованих фахівців, що продиктована глибинними процесами, які відбуваються в самому суспільстві, його освітніх структурах. Враховуючи те, що сучасні електронні засоби в усіх видах людської діяльності значно випереджають надходження навчальних книг в учнівську аудиторію постала необхідність створення “безпаперових технологій в освіті”. Проблему практичної розробки та впровадження новітніх технологій слід розглядати як пріоритетний напрям науково-педагогічної діяльності.
Керівником експериментального педагогічного майданчика стала вчитель інформатики ЗШ 10 Лутфулліна Тетяна Віталіївна, яка два роки була керівником творчої групи вчителів інформатики з проблеми «Адаптація навчальних програм з інформатики до викладання предмету за допомогою вільно поширювального програмного забезпечення. Розробка відео-матеріалів, інструкцій до практичних робіт, тестових завдань до уроків з інформатики». Тетяна Віталіївна підвела підсумок роботи творчої групи за 2014-2015 навчальний рік та проаналізувала недоліки, які були допущені при оформленні результатів роботи за минулий навчальний рік та намітила основні напрямки діяльності вчителів на 2015-2016 н.р. В ході роботи вчителі обговорили структуру інформаційно-освітнього середовища з інформатики та вимоги до оформлення матеріалів.

 

Переглядів: 669 | Додав: Natalija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:55
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0