Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2013 » Вересень » 30 » Впроваджуємо предмет "Сходинки до інформатики"
17:06
Впроваджуємо предмет "Сходинки до інформатики"
З 2013-2014 н.р. школярі міста розпочали з 2 класу вивчати новий предмет «Сходинки до інформатики» за новим Державним стандартом початкової загальної освіти. 
26 вересня 2013 р. на базі ЗШ № 11 відбулося перше організаційне засідання творчої групи вчителів інформатики та початкових класів з проблеми «Ігрові форми роботи з учнями 2 класу під час викладання предмету «Сходинки до інформатики» (керівники творчої групи Буцик Оксана Анатоліївна (ЗШ № 11) та Іванова Вікторія Віталіївна (ЗШ № 36). Засідання розпочала методист з інформатики Саркісова Н.Я., яка підкреслила актуальність та значимість даного питання в умовах, коли учні 2 класу вперше почали вивчати даний предмет, а вчителі вперше розпочали викладання предмету. Перевага при викладанні предмету віддається вчителям початкових класів, але за рішенням навчального закладу даний предмет можуть викладати і вчителі інформатики. Тому в цьому навчальному році в половині навчальних закладів м.Полтави даний курс викладають вчителі початкових класів, а в інших закладах вчителі інформатики. Важливим у роботі творчої групи є можливість обміну думками та специфічним досвідом роботи між вчителями початкових класів та вчителями інформатики.
Під час засідання вчителями були розглянуті наступні питання:
- Психологічні особливості учнів 2 класу 
- Державний стандарт початкової загальної освіти. Освітня галузь "Технології”
- Гра як основний метод навчання для учнів початкової школі
- Здоров’язбережувальні технології на уроках інформатики 
У роботі засідання творчої групи взяла соціальний педагог школи Ремез Наталія Володимирівна, яка розкрила питання психологічних особливостей учнів 2 класу та зосередила увагу вчителів на таких процесах як мислення, увага, мислення, аналіз, мовлення пам’ять, увага молодших школярів. 
Буцик Оксана Анатоліївна, яка вже не перший рік викладає предмет у 2 класах, поділилася досвідом роботи та підкреслила, що під час гри діти й підлітки перевіряють свою силу і спритність, у них виникають бажання фантазувати, відкривати таємниці і прагнути чогось прекрасного. У процесі гри в учнів виробляється звичка зосереджуватися, самостійно думати, розвивати увагу. За вмілої організації  гра може стати незамінним помічником педагога. Також Оксана Анатоліївна розкрил питання класифікації ігор та основних елементів дидактичної гри.
В процесі обговорення вчителі – учасники творчої групи обмінялися власними ігровими прийомами, які вони використовували на уроках, та дійшли висновку, що для того щоб зорієнтуватися у світі гри, треба чітко уявити собі, що в ньому буде цікаве й корисне для дитини. Фантазія, казка, гра – це частка духовного життя молодших школярів, що пробуджують у душі кожного з них добрі почуття, роздмухують вогник дитячої думки і творчості.
Результатом роботи творчої групи протягом року стане методична розробка, яка міститиме цілу низку ігрових форм роботи з учнями 2 класу під час викладання предмету «Сходинки до інформатики» з різних тем та на різних етапах уроку.

Переглядів: 721 | Додав: Natalija | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 15:07
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0