Методичне об’єднання вчителів інформатики міста Полтави

Головна » 2016 » Січень » 15 » Відбулося чергове засідання міського методичного об’єднання
14:30
Відбулося чергове засідання міського методичного об’єднання

15 січня 2016 р. відбулося чергове засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики. Зустріч вчителів була організована в режимі онлайн у формі вебінару. На початку зустрічі методист ММК Саркісова Наталія Яківна акцентувала увагу вчителів на змінах, які очікують школу, відповідно до проекту нового Закону України «Про освіту».

В рамках Атестації-2016 було розглянуто питання державної сертифікації (за проектом нового Закону України «Про освіту»), що замінить державну атестацію педагогічних працівників.

Вчителі, що атестуються на вищу кваліфікаційну категорію в 2016 році, презентували педагогічний досвід, поділившись зі своїми колегами власними методичними знахідками та методами роботи. 

Так, Тітенко Юрій Васильович (гімназія № 6) представив результати своєї роботи з проблеми «Застосування проектного навчання при викладання інформатики», Бабенко Анастасія Володимирівна (ЗШ №30) поділилася власним досвідом навчальної та виховної роботи з учнями. Проблема, над якою працює Анастасія Володимирівна «Інтерактивні методи навчання. Розвиток пізнавальної самостійності учнів, залучення їх до творчої роботи».

Також під час вебінару були розглянуті наступні питання:

аналіз результатів міських учнівських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, обласної Інтернет-олімпіади та чемпіонату з інформаційних технологій, рекомендації щодо підготовки та участі учнів в обласних та Всеукраїнських олімпіадах;
аналіз результатів Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності "Бобер 2015" (з переглядом діаграм щодо найкращих результатів по паралелям);
проаналізована робота вчителів в колективних формах методичної роботи за І семестр 2015-2016 н.р.
У другій частині вебінару Наталія Яківна зосередила увагу вчителів на питанні професійного та особистісного зростання вчителя, розглянувши основні шляхи розвитку та акцентувавши увагу на важливі моменти, що мають значення для професійного зростання вчителя.

Наталія Яківна представила вчителям новітню техніку створення презентацій – відеоскрайбінг. Скрайбінг - новий спосіб візуального мислення (від англійського "scribe" - накидати ескізи або малюнки), винайдена британським художником Ендрю Парком для британської організації, що займається популяризацією наукових знань - RSA. 

По закінченні вебінару вчителі розглянули наказ МОН № 665 від 01.06.13 року «Про затвердження кваліфікаційних характеристик професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів».  Їм були доведені завдання, обов’язки вчителя загальноосвітнього навчального закладу ІІ-ІІІ ступенів та необхідні знання, якими повинні володіти всі вчителі незалежно від предмету викладання.

Переглядів: 642 | Додав: Natalija | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Субота, 20.04.2024, 16:36
Вітаю Вас Гість

Корисні посилання

Форум інформатиків Полтавщини
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 8 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 8 класів (ОС Linux)
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів міста Полтави
Інформаційно-освітнє середовище для учнів 7 класу з поглибленим вивченням інформатики
Інформаційно-освітнє середовище з інформатики для учнів 7 класів (ОС Linux)

Вхід на сайт

Пошук

Архів записів

Календар

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0